Egzistuoja šimtai ir net tūkstančiai plovų rūšių ir tikriausiai kelis kartus daugiau jų gaminimo receptų. Pabandykim bent vieną iš jų. Kadangi daugelis žmonių ne tik kad nėra geri kulinarai, bet ir truputį tinginiai tai pabandykime pasinaudoti pačiu paprasčiausiu plovo gaminimo receptu. Geriausia, būtų, kad plovas išsivirtų pats ir be jokio vargo, bet kadangi tokio rezultato pasiekti dar niekam nepavyko tai reikės įdėti nors minimumą pastangų. www.valgo.me paruošė plovo gaminimo instrukciją.
Plovo paruošimas
Išvirti plovui reikalingas specialus katilas – apvalus su dangčiu (jis vadinamas kazanu čia būtų geriausias variantas, bet ne kiekvienas gali gauti specialų indą). Taigi dedame ėriuko minkštimą supjaustytą mažais gabaliukais, o jei jo nėra tai galima naudoti ir kiaulienos minkštą mėsą. Naudoti galima bet kokią, net ir užšaldytą. Taip pat reikės vištienos arba kalakutienos file (galima ir abiejų po truputį), ryžių švariai nuplautų, morkų, svogūnų, rafinuoto saulėgrąžų aliejaus, vištos sultinio kubelių, maltų raudonųjų pipirų. Specialių prieskonių plovui parduodamų paketuose geriau nenaudoti, nes dažnai jie plovui suteikia specifinį skonį – dažniausiai bjaurų.
Svarbiausia gaminant plovą tai ryžių ir vandens santykis
Imkite vienai daliai ryžių dvi dalis vandens. Jei naudosite kitą santykį tai plovas bus arba per daug sausas arba gausis tešla. Morkas ir svogūną nuvalykite ir supjaustykite kubeliais jie turėtų užimti ne daugiau 2/3 kazano. Mėsos pagal svorį turėtų būti tiek pat kaip ir daržovių, arba šiek tiek mažiau. Ryžių kiekį galima paskaičiuoti pagal būsimų valgytojų skaičių – pusė stiklinės vienam žmogui, o vandens (kaip buvo rašyta) dvigubai daugiau. Mėsą ir daržoves reikia paruošti iš anksto, ryžius užpilti šaltu vandeniu, o mėsą sudėti į kazaną ir užpykus aliejumi kad apsemtų – pastatyti katilą ant stiprios ugnies. Pastoviai maišant šiek tiek patroškinti ir įdėjus daržoves viską gerai išmaišyti. Po to troškinti kol svogūnai pasidarys lengvai permatomi. Visą tai užpilti iš anksto paruoštu verdančiu vandeniu, įmesti sultinio kubelius ir pagardinus trupučiu pipirų troškinti tol kol išnyks putos. Į verdančią masę supilti ryžius, prieš tai nupylus nuo jų šaltą vandenį. Ir vienodai išskirstyti ryžius paviršiuje. Kai šis mišinys vėl pradės virti – sumažinkite ugnį iki mažiausios padalos ir virkite uždengę dangčiu lygiai keturiasdešimt penkias minutes. Išvirtą plovą sumaišykite ir patiekite.
Prie šio plovo tinka salotos, kefyras arba pomidorų sultys. Sunkiausias etapas šiame darbe, tai sulaukti kol plovas išvirs. Valgykite į sveikatą!